Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Pret carburantiPretul carburantilor ar putea ajunge la 7 lei / litru

Tarifele la carburanti vor depasi pragul de 6 lei pana la sfarsitul acestui an, urmand ca in 2012

sa gasim la pompe preturi de peste 7 lei/litru, pe fondul calcularii accizelor la un curs leu/euro de 4,3 lei.

In urma stabilirii unui nou curs pentru calcularea accizelor (de la 4,2655 lei la 4,3001 lei), soferii se vor confrunta cu o noua scumpire a combustibililor.

Astfel, daca in ultima luna din an vom scoate din buzunar mai mult de 6 lei pentru un litru de benzina sau motorina, in anul urmator, preturile vor sari de 7 lei/litru, a declarat Ion Tache, Presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari din Romania, pentru Europa FM.

„Daca se merge in trendul acesta la sfarsitul anului o sa ne ducem peste 6 lei/litru la aproape toate produsele petroliere. Iar anul viitor nu stiu ce minune s-ar putea ivi ca sa nu ajungem la 7 lei pe produsul petrolier, referindu-ma la produsele de baza motorina si benzina”, a afirmat Ion Tache.

Scumpirile la carburanti se tin lant inca din anul 2010, cand a fost inregistrata o majorare a tarifelor de 30%. Incepand cu ianuarie 2011, preturile au urcat la peste 5 lei/litru, pe fondul cresterii accizei la carburanti.

In momentul de fata, benzina poate fi achizitionata la un tarif cuprins intre  5,43 lei/litru si 6,2 lei/litru, iar motorina variaza de la 5,41 lei la 5,81 lei/litru.

[sursa: auto.ro]